Kajian awal terhadap penghasilan enzim pensakaridaan kanji oleh kulat Rhizops sp; Penggunaan enzim dalam penghasilan jus jambu batu; Kesan kepekatan ammonia yang berbeza ke atas kultur sel haiwan; Kaedah-kaedah ekstraksi protein jumlah daripada lintah kerbau : hirudinaria manillensis; Kesan kepekatan ammonia yang berbeza ke atas kultur sel haiwan
Title
Kajian awal terhadap penghasilan enzim pensakaridaan kanji oleh kulat Rhizops sp; Penggunaan enzim dalam penghasilan jus jambu batu; Kesan kepekatan ammonia yang berbeza ke atas kultur sel haiwan; Kaedah-kaedah ekstraksi protein jumlah daripada lintah kerbau : hirudinaria manillensis; Kesan kepekatan ammonia yang berbeza ke atas kultur sel haiwan

Publication Information
Kuala Lumpur : UTM, 1994

Physical Description
1 reel : positif; 35 mm

General Note
5 judul dalam 1 mikrofilem

Subject Term
Enzymes
 
Saccharides
 
Fungi -- Biotechnology
 
Fermentation
 
Enzymes -- Biotechnology
 
Guava
 
Cell culture
 
Ammonia
 
Culture media (Biology)
 
Proteins
 
Extraction (Chemistry)
 
Leeches

Added Author
Alawiah Abdullah
 
Norazizah Mohamed
 
Norimah Ghani
 
Rabaayah Daud
 
Rozahai @ Rohaiza Hassan

Added Title
Penggunaan enzim dalam penghasilan jus jambu batu
 
Kesan kepekatan ammonia yang berbeza ke atas kultur sel haiwan
 
Kaedah-kaedah ekstraksi protein jumlah daripada lintah kerbau : hirudinaria manillensis

Kertas Projek (Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia) - Universiti Teknologi Malaysia, 1994


LibraryItem BarcodeCall NumberMaterial TypeItem Category 1
PSZ JB30000003083197MFL 8114 raNon Circulating MicrofilmMicrofilm